81 İlimize Yönelik Kooperatifçilik Değerlendirme Toplantıları Kapsamında Diyarbakır İli Ziyareti Gerçekleştirildi

07 Mart 2024

Esnaf, Sanatkârlar Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ve Diyarbakır Ticaret İl Müdürlüğünce 5 Mart 2024 Salı günü Yenişehir ilçesi Nev Bahçe Ekoloji Merkezi'nde Kooperatifçilik Bilgilendirme ve Strateji Belgesi Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

81 ilimize yönelik olarak çevrimiçi ortamda veya ziyaretler çerçevesinde gerçekleştirilmekte olan toplantılar kapsamında Diyarbakır ilinde düzenlenen programa; Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Özgür ARZİK, Daire Başkanı Gülsüm Gözde AYANOĞLU ve Ticaret Uzmanı Kamuran YAVUZ katılım sağladı. Diyarbakır Ticaret İl Müdürü Zafer ATİK ve İl Müdürlüğü personelinin de hazır bulunduğu toplantıya kadın kooperatifleri, motorlu taşıyıcılar kooperatifleri, üretim ve pazarlama kooperatifleri başta olmak üzere faaliyet konuları birbirinden farklı 50'ye yakın kooperatifin temsilcileri iştirak etti.

Oldukça verimli geçen toplantıda; Bakanlığımızca 2025-2029 yıllarını kapsamak üzere hazırlanacak olan Kooperatifçilik Strateji Belgesi ve Eylem Planı hakkındaki kısa bilgilendirmeyi müteakiben, tüm kooperatif temsilcilerinin söz konusu sürece ilişkin talep ve önerileri kayıt altına alındı.

Toplantının ikinci oturumunda; 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu değişikliği sonrasında kooperatifler için önem arz eden anasözleşmelerin intibakı, Kooperatif Bilgi Sistemine (KOOP-BİS) veri girişi yükümlülüğü ve dış denetim sistemi ile yönetim ve denetim kurulu üyelerinin eğitime tabi olması gibi hususlarda bilgilendirme yapılarak, katılımcıların görüş, öneri ve değerlendirmeleri dinlendi.

Toplantı soru ve cevap bölümü ile sona erdi.