İstanbul İlinde Esnaf ve Sanatkârlar İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

29 Ocak 2024

Esnaf ve sanatkârların ülke ekonomisindeki önemi göz önünde bulundurularak, bu kesime yönelik politikaların belirlenebilmesi, esnaf ve sanatkârların sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin geliştirilebilmesi amacıyla, Bakanlığımız tarafından düzenlenen Esnaf ve Sanatkârlar Şurası’nın altıncısının, 2024 yılı Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Bu kapsamda, esnaf ve sanatkârların görüş ve önerilerini almak üzere, Bakanlığımızca ülke genelinde esnaf ve sanatkârlar odaları ile birliklerine ziyaretler gerçekleştirilmektedir.

Bu doğrultuda, 27 Ocak Cumartesi günü saat 14:00'da İstanbul Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği ev sahipliğinde, İl'de kurulu bulunan esnaf ve sanatkârlar odalarının katılımıyla Esnaf ve Sanatkârlar İstişare ve Değerlendirme Toplantısı düzenlenmiştir.

Söz konusu toplantı; Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Mahmut GÜRCAN'ın başkanlığında gerçekleştirilmiş olup Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Özgür ARZİK ile İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail MENTEŞE de toplantıya katılım sağlamıştır. 


Toplanıda; İstanbul ilinde faaliyet gösteren meslek odalarının yöneticileri ile birlikte esnaf ve sanatkârların sorunları ayrıntılı bir şekilde değerlendirilerek çözüm önerilerine ilişkin görüşler paylaşılmıştır.