Kadın Kooperatiflerine Yönelik "E-Ticaret ve Kooperatifçilik" Webinarı Düzenlendi

20 Ocak 2022

19 Ocak 2022 tarihinde, Ankara’da faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine yönelik e-ticaret, pazarlama, ödeme sistemleri ve iyi uygulama örneklerinin anlatıldığı bir çevrimiçi eğitim etkinliği düzenlendi.
Eğitim kapsamında Eğitim ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Yavuz Selim AKÇAKALE’nin açılış konuşmalarının ardından Adana Kadın Kooperatifleri Birliği Başkanı Zeynep KIRILMIŞ, Adana’da faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin nasıl bir araya gelerek birlik kurduklarını, bu süreçte yaşadıkları deneyimleri ve birlik bünyesinde faaliyet gösteren satış ofisleri hakkında bilgi verdi.
E-ticaret pazar yeri temsilcileri Nazif ARI (GittiGidiyor) ve Aykut BASKIN (N11), e-ticaret alanında kooperatiflerin dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çekerek ürünlerin fotoğraflanması, fiyatlandırılması ve dağıtım noktasında bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
Sabah oturumunun son bölümünde SİPAY’den Kaan GÜZEL de ödeme sistemleri üzerine bilgilerini aktardı.
Öğleden sonra başlayan ikinci oturumda ilk olarak Ali Express’ten Ece GÜR EĞRİDERE, e-ihracatın tanımı, nasıl yapıldığı konusunda bilgi verirken e-ihracat konusunda kooperatiflerin hangi başlıklara önem vermeleri gerektiğini belirtti.
Son bölümde, Marka Mutfağı yaratıcılarından Ömer KARAPINAR hem kendi kooperatif deneyimleri hem de pazarlama ve sosyal medya üzerine bir sunum gerçekleştirdi.