Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Türkiye Kooperatifler Fuarı Hazırlık Toplantısı Gerçekleştirildi

23 Ekim 2019

Ülkemizde kooperatifçiliğin geliştirilmesi, kooperatif ürünlerinin tanıtımı ve bu alanda bir farkındalık oluşturularak kooperatifler aracılığıyla iç ve dış ticaretin geliştirilmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından belirli aralıklarla düzenlenen kooperatifler fuarının üçüncüsü 5-8 Aralık 2019 tarihlerinde, Ankara Ticaret Odası Congresium Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirilecektir.

Kooperatifler ve üst kuruluşları ile kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının, kooperatifçiliğe destek sağlayan bankalar ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, zincir marketlerin ve önde gelen elektronik ticaret firmalarının yetkilileri ile tüm halkımızın buluşması, esnaf ve çiftçilerimizden girişimci ve tüketicilere kadar ticari hayatın içindeki tüm aktörlerin bilinçlendirilmesi ve ortak iş yapabilme kültürünün artırılarak kooperatifçiliğin geliştirilmesinin hedeflendiği Fuarda, kooperatifçilik değerlerinin ve güncel kooperatifçilik uygulamalarının gündeme taşınacağı paneller düzenlenecek olup fuar süresince çocuklara ve kaybolmaya yüz tutan geleneksel meslek kollarına ilişkin gösteriler gerçekleşecektir. Yine, belirlenen başarılı kooperatiflerimiz ile Türkiye genelinde ortaokul öğrencileri arasında düzenlenecek olan kooperatifçilik temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri de takdim edilecektir.

Bu kapsamda, Fuarda yer alacak Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri ile 22 Ekim 2019 tarihinde bir hazırlık toplantısı düzenlenmiştir. Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin ERKAN’ın başkanlığında gerçekleştirilen Türkiye Kooperatifler Fuarı Hazırlık Toplantısına, Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper BOZKURT, Kooperatifler Daire Başkanı Seçkin CENKIŞ, konu ile ilgili Uzmanlar ile Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan temsilciler katılım sağlamışlardır. Toplantıda, 5-8 Aralık 2019 tarihlerinde düzenlenecek olan Türkiye Kooperatifler Fuarı hakkında bilgiler verilerek ayrıntılı bir sunum gerçekleştirilmiştir. Fuar kapsamında yapılabilecek etkinliklere ilişkin olarak karşılıklı istişarelerin yapıldığı toplantı, görüş ve önerilerin aktarılması ve değerlendirmelerin yapılması ile sona ermiştir.