Kooperatifçilik Otobüsü Adana’da Üçüncü Gününde Yine Birçok Durağa Uğradı

13 Şubat 2020

Ticaret Bakanlığı’nın Kooperatifçiliği Tanıtma ve Geliştirme Projesi kapsamında Adana’yı ziyaret eden Kooperatifçilik Otobüsü üçüncü gününde de hız kesmedi.
 
Öğrencilere Kodlama Eğitimi
 
Proje kapsamında Vakıfbank Ortaokulu ziyaret edildi. Kooperatifçilik Otobüsü’nü büyük bir ilgiyle karşılayan öğrencilere Habitat Derneği tarafından kodlama eğitimi verildi. Animasyonlarla Kooperatifçilik anlatıldı.




 
Üniversite’de İlham Veren Söyleşiler
 
Kooperatifçilik Otobüsünün diğer durağı Çukurova Üniversitesi oldu. Burada düzenlenen programın açılışında Adana Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz ve Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper Bozkurt projenin amaçlarını anlattı.
 
Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden Dr. Selim Gündüz tarafından  Kooperatifçiliğin Tarihçesi, aynı üniversiteden Doç Dr.Celile Dölekoğlu tarafından Tarım Kooperatifleri anlatıldı. Ardından İlhan Veren Söyleşiler paneline geçildi. İlham veren söyleşilere Tariş Zeytinyağı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hakkı ÇETİN, ÇUKOBİRLİK Genel Müdürü Ahmet Durmuş ÇAKICI, İhtiyaç Haritası Kooperatifinden Mehmet SARICA,  Kozan Bal Tarım Satış Kooperatifinden Emrah Zararsız ile Bi Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Zeynep Kırılmış katıldı.

Programın ardından bölgenin en büyük kooperatif birliklerinden biri olan Çukobirlik ziyaret edildi. Akşam saatlerinde Genç MÜSİAD Adana temsilcileri ile yapılan toplantıda iş insanlarıyla yerli üretim ve birlikte büyüme konuları ele alındı, kooperatifçiliğin önemi anlatıldı.