Kooperatifçilik Otobüsü Alanya’da

06 Mart 2020

Kooperatifçilik Otobüsü Alanya’da
 

Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Tanıtma ve Geliştirme Projesi Kooperatifçilik Otobüsü dördüncü gününde Alanya’da tanıtım ve eğitim faaliyetlerine devam etti.
 
Kooperatifçilik Otobüsü dördüncü gününde programına Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başladı. Meslek Lisesi öğrencilerine yapılan kısa kooperatifçilik sunumunun ardından Habitat Derneği tarafından kodlama eğitimi verildi.
 
Kooperatifçilik Otobüsü’nün Alanya’da ikinci durağı Alaaddin Keykubat Üniversitesi oldu. Üniversite’de Antalya Ticaret İl Müdürü Halil ÖZŞAHAN ve Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Akif YILMAZ ve Üniversite Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Can Tansel TUĞCU tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından öğrencilere “Girişimcilik Modeli Olarak Kooperatifçilik” anlatıldı. Dr. Ali Osman UYMAZ ve Migros yetkilileri tarafından “İnsan Kaynakları” konusunda sunumlar yapıldı.
 
Kooperatifçilik Otobüsü’nün sonraki güzergahı Tropikal Meyve Üreticileri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi önderliğinde kooperatifçilik bilgilendirme toplantısının düzenlendiği Gazipaşa ilçesi oldu. Gazipaşa’da tarımsal üreticilere ve kooperatiflere ihracat eğitimi verildi. Migros yetkilileri tarafından “İyi Tarım Uygulamaları” anlatıldı.