Kooperatifçilik Otobüsü’nün 3. Gün Faaliyetleri

05 Mart 2020

KOOPERATİFÇİLİK OTOBÜSÜ'NÜN 3. GÜN FAALİYETLERİ

Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Tanıtma ve Geliştirme Projesi Kooperatifçilik Otobüsü Antalya'da 3. gününde de tanıtım ve eğitim faaliyetlerine devam etti.

Kooperatifçilik Otobüsünün ilk durağı Antalya Olgunlaşma Enstitüsü oldu. Burada Antalya Ticaret İl Müdürü Halil ÖZŞAHAN ve Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Akif YILMAZ tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından Enstitü öğretmen ve öğrencilerine kadın kooperatiflerinin kuruluş ve işletme süreçleri anlatıldı. PTT A.Ş. tarafından katılımcılara e-ticaret eğitimi verildi.

Kooperatifçilik Otobüsü Olgunlaşma Enstitüsü'nden sonra Akdeniz Üniversitesine hareket etti. Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde tanıtım faaliyetlerine devam eden kooperatifçilik Otobüsü ekibi programına üniversite öğrencilerine yönelik ilham veren söyleşilerle devam etti.

Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine ERKAL ve Muratpaşa Kaymakamı Orhan BURHAN tarafından yapılan açılış ile başlayan, Moderatörlüğünü Prof.Dr. Ahmet BAYANER'in yaptığı ilham veren söyleşilerde TARİŞ Zeytinyağı Genel Müdür Yardımcısı Dr.Hakkı ÇETİN, ANTBİRLİK Genel Müdürü Hasan YILDIZ kooperatifçilik deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Daha sonra Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Uzman Gözde BOZDOĞAN, Çevre, Gıda ve Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Kezban KAYA ve Engelliler ve Engelli Çocuk Anneleri Destek Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Gülsüm SOYAK ile Ticaret Bakanlığı Uzmanı Melike DAVASLI OKÇU tarafından "Dünyada İyi Kooperatifçilik" örnekleri anlatıldı.