Ticaret Bakanlığınca Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Ziyareti Gerçekleştirildi

19 Şubat 2024

Ticaret Bakanı Sayın Prof. Dr. Ömer BOLAT, 16 Şubat 2024 Cuma günü Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğini ziyaret ederek esnaf ve sanatkâr buluşmasına iştirak etti.

Ticaret Bakan Yardımcıları Sayın Mahmut GÜRCAN ve Özgür Volkan AĞAR ile Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Sayın Taha Enes ŞENER'in de iştirak ettikleri söz konusu ziyarette Sayın BOLAT; Birlik yöneticileri ve Antalya'da faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar ile bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Esnaf ve sanatkârlara 1950 ile 2002 yılları arasında 152 milyon lira tutarında kredi kullandırılabilmiş olduğunu belirten Sayın BOLAT, 2002 yılından bu yana sağlanan faiz indirimli kredilerin toplam tutarının ise 458 milyar liraya ulaşmış olduğunu ve yalnızca Antalya ilinde 2023 yılında kullandırılan faiz indirimli kredi tutarının ise 9,8 milyar lirayı aştığını hatırlatarak, her daim esnaf ve sanatkârların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti. 

Sayın BOLAT ayrıca; Türkiye Bankalar Birliği ile bir toplantı yaptıklarını ve söz konusu toplantıda Bankalardan, kredi kartı ve banka kartıyla yapılan ödemelerden alınan komisyonlar ile akaryakıt istasyonlarından alınan komisyonları düşürmelerini istediklerini hatırlatarak; bunun neticesinde üç kamu bankasının esnaf ve sanatkârlardan aldıkları kredi kartı komisyonunun %2,39'a, akaryakıt istasyonlarından yapacakları alışverişlerde %2,25'e düşürüldüğünü ve üye iş yeri ücretinde de yüzde elli indirim yapma kararı alındığını belirtti. Diğer bankaların da bu uygulamayı takip edeceklerine inandığını sözlerine ekleyen Sayın BOLAT, esnaf ve sanatkârlar için 2024 yılı başında önemli bir mali katkı sağlanmış olduğunu söyledi.

Ticaret Bakanlığı görev alanında bulunan kooperatiflere de değinen Sayın BOLAT; yıl içerisinde kooperatiflerin makine, ekipman ve demirbaş alımları için beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere 400 bin liraya, sergi ve fuar katılımları için 60 bin liraya ve istihdam ettikleri iki nitelikli personel için de yılda 408 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacağını kaydederek, 2024 yılında verilecek hibe destekleri için kısa süre içerisinde çağrıya çıkılacağını bildirdi.


Esnaf ve sanatkârlar ile meslek kuruluşlarının yaşadığı sorunların da istişare edildiği toplantının ardından Sayın BOLAT Antalya ilindeki ziyaretlerine devam etti.