33. Ahilik Haftası Kutlamalarının Dördüncü Günü Tedbirlerle Devam Etti.

20 Eylül 2020

33. Ahilik Haftası kutlamalarının dördüncü günü maske ve mesafe tedbirleriyle devam ediyor.
 
Kutlamalar sabah saatlerinde dualarla açılan Uzun Çarşı’da başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şed kuşatma töreni gerçekleştirildi. Açılışın ardından Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan ile Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve beraberindeki heyet ile esnaf ziyaret edildi.
 
Öğleden sonra 33. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Ahilik stadyumunda Esnaf Futbol Turnuvası’nın Final Müsabakası oynandı. Ahi Stadında düzenlenen ve Ahi Spor ile Evran Spor arasında oynanan müsabakada şampiyon olan takıma Vali İbrahim Akın tarafından 33. Ahilik Haftası anısına kupa verildi. Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan ise 2.'lik kupasını takdim etti.
 
Kooperatifçilik Otobüsü Kırşehir il programının son gününde Mucur ilçesine gitti. Kooperatifçilik Otobüsü Mucur ilçesinde büyük ilgi gördü. Kooperatifçilik Otobüsü sayesinde Mucur ilinde sosyal ekonominin vazgeçilmez bir aktörü olan kooperatif işletmeler tartışıldı, değerlendirildi. 
 
Mucur Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Mucur Kaymakamı, Belediye Başkanı, Esnaf Sanatkârlar Kooperatifçilik Genel Müdürü Sayın Necmettin ERKAN katıldı. Yerel yönetim temsilcileri, kadın kooperatifleri temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de bulunduğu toplantıda iyi uygulama örnekleri içeren ve kadın girişimcilere ilham veren kadın kooperatifleri hakkında bir sunum yapıldı. Ardından toplantıdaki katılımcılara bu yıl Bakanlığımız tarafından kadın kooperatiflerine sağlanan hibe destek programı olan KOOP-DES hakkında bilgi verildi. Toplantı soru & cevap kısmıyla ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.