37. Ahilik Haftası Resmî Tören Programı Kırşehir İlimizde Düzenlendi

07 Ekim 2024

37. Ahilik Haftası, 23-29 Eylül 2024 tarihlerinde Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ülkemiz genelinde kutlanırken, kutlamaların merkezi Kırşehir ilimizde 28 Eylül 2024 Cumartesi günü Resmî Tören programı düzenlendi.

Program Jandarma Mehteran Bölüğü'nün konseri ile başladı. Konserin ardından Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan Çelik Kanatlar Helikopter Gösterisi icra edildi. Protokol heyetinin alana teşrifleri birlikte açılış konuşmalarına geçildi.

Açılış konuşmalarını müteakiben ise ödüllerin takdimi gerçekleştirildi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Mahmut GÜRCAN; Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Ders Kitabı yazarları Sayın Prof. Dr. Hüsnü KAPU, Sayın Prof. Dr. Ahmet GÖKBEL, Sayın Prof. Dr. Ekrem ERDEM ve Kırşehir Milletvekili Sayın Necmettin ERKAN'a plaket takdim etti.

Ticari faaliyet süreçlerinde etik ve ahlaki değerleri korumaya gayret gösterdiği değerlendirilen ticaret erbabına yönelik olarak Ticaret Bakanlığınca sürdürülen uygulama çerçevesinde; Afyonkarahisar ilimizden Salih Yılmaz BEYTUR, Çanakkale ilimizden Hafize ERGEN, Ordu ilimizden Ali KILINÇ, Siirt ilimizden Beşir ÖZKILIÇ, Tekirdağ ilimizden Recep ŞEN ve Trabzon ilimizden Yaşar ERCİN'e AK Parti Genel Başkan Vekili Sayın Mustafa ELİTAŞ tarafından "Ahi Esnaf Beratı" verildi.

Buna müteakiben, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN tarafından ödül takdimlerine geçildi. "2024 Yılının Çırağı" ödülünü Gülhanım BAŞARAN, "2024 Yılının Kalfası" ödülünü Seyit ÇOPUR, "2024 Yılının Ahisi" ödüllerini ise Mustafa GÜRLER ve İsmail ATLI aldı.

Son olarak; Sayın Yusuf TEKİN, Sayın Mustafa ELİTAŞ ile Sayın Mahmut GÜRCAN'a "Ahilik Hizmet Ödülü" takdim ederken, Sayın Mahmut GÜRCAN ve Kırşehir Valisi Sayın Murat Sefa DEMİRYÜREK tarafından Sayın Yusuf TEKİN'e "Ahilik Onur Ödülü" takdim edildi.

Ödül takdimleri ile birlikte 37. Ahilik Haftası Resmî Tören programı sona ererken, vatandaşlarımıza yönelik etkinlikler ile kutlamalara devam edildi.