Ahilik Haftası Kutlamaları 3. gününde coşkuyla devam etti

20 Eylül 2019

 Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü koordinasyonunda kutlanan 32. Ahilik Haftası tüm heyecan ve coşkusuyla kaldığı yerden devam ediyor. Bugün öğlen Anıt Meydanı’ nda geleneksel olarak dağıtılan Ahi Pilavı, Helva ve Şerbet ikramları devam etti.
 
Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kırşehir Ağalar Konağında düzenlenen yöresel yemekler yarışması Kırşehir yöresel et ve sebze yemekleri, Kırşehir yöresine ait hamur işleri ve tatlılar ile Ahi Sofrası Yemekleri olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirildi. Puanlama sonucu dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Yöresel yemek yarışması ile aynı saatte Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde Devlet Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu ekibi tarafından ahilik konulu bir tiyatro sahnelendi.
 
Ahilik Kutlamaları kapsamında günün akşamında Cacabey Meydanı’nda mesleklerinde başarılı kuaförler tarafından Kuaför Şov Gösterisi gerçekleştirilirken ortaya renkli görüntüler çıktı. Etkinliğin sonunda yine Cacabey Meydanı’nda Selçuklu Kıyafetleri Defilesi ile halkın büyük ilgilisini çekti. Cacabey Meydanında yapılan ve halkın yoğun ilgi gösterdiği Selçuklu Kıyafetleri Defilesi ardından Türk Dünyası Halk Dansları gösterileri sergiledi. Aynı saatlerde Kelebek Düğün Salonunda Esnaf Gecesi düzenlendi.