Ahilik Haftası Kutlamaları Kapsamında Kooperatifçilik Otobüsünün İlçe Ziyaretleri Gerçekleştirildi.

20 Eylül 2020

Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü koordinasyonunda kutlanan 33. Ahilik Haftası sağlık, hijyen ve mesafe kurallarına uyumlu bir şekilde, gerekli denetimlerle kaldığı yerden devam etti.
 
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde düzenlenen Genç Beyinler Satranç Turnuvasının galibi gençlere ödülleri takdim edildi.
 
Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında adil ve güvenli ticaretin simgesi olan kooperatif işletmelere dikkat çekmek amacıyla yola çıkan Kooperatifçilik Otobüsü Ahiler diyarı Kırşehir’in ilçelerine giderek kooperatif işletmelerin yerel aktörler tarafından benimsenmesini hedefliyor.
 
Salgın nedeniyle kalabalıkları bir araya getiren etkinliklere yer verilmeyen kutlamalarda üçüncü gün programları Kaman ve Çiçekdağı ilçelerinde katılımcıların mesafeli bir şekilde oturduğu salon toplantıları ve sunumlar gerçekleştirildi.
 
Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında Kırşehir Merkezi ve Akpınar ilçelerinden sonra Kooperatifçilik Otobüsü Kaman İlçesine doğru yola çıktı. Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Kaman ilçesinin kooperatifçilik potansiyeli değerlendirildi. Kaman Kaymakamı ve Belediye Başkanının da hazır bulunduğu toplantı proje tanıtımıyla başladı. Akabinde kooperatifçilik ve Koop-Des Programı hakkında bir sunum gerçekleştirildi.
 
Kooperatifçilik Otobüsü aynı gün rotasını Kırşehir’in önemli ilçelerinden biri olan Çiçekdağı’na yöneltti. Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Yerel yönetim temsilcilerinin, meslek kuruluşları temsilcilerinin ve halk eğitim merkezi öğretmenlerinin katıldığı toplantıda proje tanıtımı, kadın kooperatifleri ve Koop-Des sunumlarının yanı sıra Çiçekdağı’ndaki küçük sermaye gruplarının kooperatif çatısı altında bir araya gelmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.