Ahilik Haftası Kutlamalarında Kırşehir'de ikinci gün kitap fuarı ile başladı

19 Eylül 2019

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü koordinasyonunda kutlanan 32. Ahilik Haftasının ikinci günü, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen kitap fuarı ile başladı. Birçok vatandaşın ve öğrencinin ziyaret ettiği kitap fuarı yoğun ziyaretçi akınına uğradı.
 
Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin ERKAN, kutlamalara gelen vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi kitapla buluşturan ve Ahilik Haftasının en önemli etkinliklerinden biri olan kitap fuarının hayırlara vesile olmasını temenni etti.
 
Kitap fuarı açılışı ardından 32. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Akpınar ilçesinde bir açılış etkinliği gerçekleştirildi. Programa Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz ve diğer protokol ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
 
Kırşehir merkezde Ahilik Haftasında geleneksel hale gelen Ahi pilavı, helvası ve şerbeti Anıt Meydanı önünde çok sayı vatandaşa ikram edildi, esnaflar Futbol Müsabakası Finali  Ahi Stadyumu‘nda gerçekleşti. Neşeli ve tam bir dostluk havasında geçen karşılaşmada çok güzel mücadeleler yaşandı. Günün spor müsabakasının ardından Cacabey Meydanı’nda Abdallar Topluluğu konseri ve ardından Grup Aydost Konseri düzenlendi.
 
Birinci gün etkinliklerinde olduğu kutlamaların bir ayağı da Kırşehir’ in ilçelerinde gerçekleştirildi. Mucur ilçesinde Selçuklu Dönemi Kıyafetleri defilesi ve defilenin ardından Türk Dünyası Halk Dansları gösterisi halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi. Yapılan gösteriler vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.