Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer BOLAT Esnaf ve Sanatkârlarımıza Yönelik Yeni Müjdeler Verdi
09 Aralık 2024Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer BOLAT, 30 Kasım 2024 Cumartesi günü, Antalya ilimizde, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) ev sahipliğinde düzenlenen Esnaf ve Sanatkârlar Buluşması programına iştirak etti.
Söz konusu programdaki konuşmasında esnaf ve sanatkârlar ile kooperatifleri ekonominin temeli olarak gördüklerini vurgulayan Sayın BOLAT, esnaf ve sanatkârlarımıza yönelik beş yeni müjdeyi açıkladı.
Söz konusu programdaki konuşmasında esnaf ve sanatkârlar ile kooperatifleri ekonominin temeli olarak gördüklerini vurgulayan Sayın BOLAT, esnaf ve sanatkârlarımıza yönelik beş yeni müjdeyi açıkladı.
Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer BOLAT; "Birincisi; esnafın kredi alabilmesi için daha önce ticari faaliyetine başlangıç süresinden itibaren 6 ay gerekiyordu. Bu süreyi 3 aya düşürüyoruz. İkincisi; kredi ve kefalet kooperatiflerimiz vasıtasıyla verilen esnaf kredilerinin taksit ödeme vadesi azami 3 aydı. Bunu isteğe bağlı olarak 6 aya kadar uzatıyoruz. Üçüncüsü; 36 ay olan toplam kredi geri ödeme süresini genişleterek 48 aya yükseltiyoruz. Dördüncüsü; kredi verilirken Banka tarafından NACE'ler bazında kısıtlama uygulanıyordu. Bunun üzerine tekrar çalışma yapılacak, krediler, daha fazla NACE'yi kapsayacak şekilde verilecek. Beşincisi; Ahi Evran-ı Veli Vakfı kurulmasına ilişkin çalışma yapılıyor, kanun taslağı kısa süre içerisinde TBMM gündemine sunulacak" diye konuştu.
Esnaf ve sanatkârlar ile kooperatiflere yönelik destekleri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın liderliğinde ortaya konulan üretim ve kalkınma hedefleri doğrultusunda 22 yıldan bu yana güçlendirerek sürdürdüklerini vurgulayan Sayın BOLAT, bu doğrultuda Ticaret Bakanlığı olarak, sayıları 2 milyon 225 bini bulmuş olan esnaf ve sanatkâr camiasına hizmet ettiklerini, 2 bin 991 meslek odası, 82 birlik, 13 federasyon ve konfederasyon ile çalıştıklarını ifade etti.
Sayın BOLAT, "Esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını çözme, talep ve beklentilerine karşılık verme, finansal alanda teşvik, hibe ve kredilerle güçlü altyapıların oluşmasına katkı sağlama noktasında tüm paydaşlarımızla birlikte hareket ediyor, hayata geçirdiğimiz yeni strateji ve eylem planlarıyla gelecek vizyonumuzu şekillendirmeye odaklanıyoruz. Bugün GSYH'si 1 trilyon 202 milyar dolar seviyesine ulaşmış, 17 çeyrektir ekonomik büyümesini kesintisiz sürdüren, büyümede mal ve hizmetler ihracatı katkısını artıran Türkiye, esnaf ve sanatkârlarıyla birlikte üretmeye ve küresel alandaki rekabet gücünü artırmaya devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.