BÖLGESEL KOOPERATİFLER ZİRVESİNİN İLKİ ADANA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

23 Haziran 2021

 
Bölgesel Kooperatifler Zirvesi’nin ilki 16-18 Haziran 2021 tarihleri arasında Adana TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi´nde gerçekleştirildi. Adana Valisi Süleyman ELBAN, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai UÇARMAK, Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin ERKAN, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan KARALAR, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem TUNCEL’in açılışını gerçekleştirdiği Zirve’ye Adana ve çevresindeki 12 ilden gelen 100’ün üzerinde kooperatif stant açarak katılım sağladı.
3 gün boyunca devam eden Zirve’de kooperatiflere, ürün satma, yeni ürünlerin tanıtımını gerçekleştirme, iş bağlantıları kurma, farklı sektörler ve illerden katılan kooperatiflerle tanışma, işbirliği sağlama, kooperatifçilik alanındaki gelişmeleri yakından takip etme, tanıtımını gerçekleştirme gibi birçok imkân sağlandı. Tarımsal ve hayvansal ürünler, gıda, el sanatları gibi alanlarda faaliyet gösteren kooperatiflerin stantları ziyaretçilerce yoğun ilgi gördü. Ayrıca, Adana Olgunlaşma Enstitüsünün ürünleri de Zirve boyunca sergilendi.
Bununla birlikte, Zirve’de kamu kurum ve kuruluşları, banka, perakende market ve e-ticaret firmaları temsilcileri yer aldı. Kooperatifler ile perakende market ve e-ticaret firmaları temsilcilerinin birebir görüşme yaptıkları Zirve’de Sürdürülebilir Ticaret, Kalite ve Tarımsal Üretim konulu eğitim ve Şef Somer SİVRİOĞLU’nun söyleşisi de yer aldı.