Diyarbakır’da “Kadın Kooperatifçiliği Eğitim Programı" Düzenlendi

17 Aralık 2021

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Diyarbakır merkez ilçelerinde bulunan mesleki ve teknik anadolu liselerindeki kız öğrencilere yönelik “Kadın Kooperatifçiliği Eğitim Programı” düzenledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi Eren Şahin Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda Diyarbakır Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu yaptığı konuşmada kooperatifçiliğin ekonomik ve ticari hayatın en önemli aktörlerinden biri olduğunu söyledi. “Kooperatifçiliğin ortaya çıkmasında uygulamasında ve yaygınlaşmasında olağanüstü durumlar, ekonomik ve toplumsal zorunluklar, sosyal ve tarihsel gelişmeler etkili olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Eğitim ve Dış İlişliker Dairesi Başkanı Yavuz Selim Akçakale ise kooperatiflerin kuruluş, işleyiş ve denetimlerine ilişkin işlemleri yürüttüklerini belirterek, 2012'den sonra farklı bir konsept çizerek, sahaya inme, bilgilendirme, günümüz şartlarına göre de kooperatiflerin oluşumuyla ilgili çalışmalara başladıklarını aktardı. Akçakale, 2017'de kadın kooperatiflerine hibe desteği verilmesine yönelik olarak Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı'nı (KOOP-DES) hayata geçirdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Ticaret Uzmanları Ayten Esra Zeyrek ve Şeyda Yavuz kooperatifçilikle ilgili sunum gerçekleştirdi. Diyarbakır’daki Kayapınar Kadın Kooperatifi ile Bismil Kadın Kooperatifi temsilcileri deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.