Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan İzmir’de Esnaf ve Kooperatif Birliklerini Ziyaret Etti

25 Ağustos 2020

Genel Müdürümüz sn. Necmettin Erkan İzmir’de TARİŞ ortak adını kullanan dört Kooperatif Birliğini, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 16. Bölge Birliği’ni ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni kapsayan ziyaretlerde bulundu. İzmir’de gerçekleştirdiği ziyaretler ve incelemeler sırasında Bakanlığın gündemi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Genel Müdürümüz, Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’ın İzmir’e selamlarını iletti. Erkan’a Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliğini ziyaretinde Birlik Başkanı Faruk Aydın tarafından pamuk, bitkisel yağ ve yem alanlarında faaliyet gösteren birlik ve bağlı ortaklıkların durumu ve verilen destekler anlatıldı.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ziyaretinde ise Birlik Başkanı Hilmi Sürek’ten bilgi alan Genel Müdürümüz, ortaklarına verdiği destek ve yenilikçi yatırımlarıyla zeytinyağında lider markalardan biri olmayı başaran Tariş Zeytinyağının rekabet üstünlüğünün devam ettirmesi için Ticaret Bakanlığı olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi. Ardından Necmettin Erkan, Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ziyaretinde Birlik Başkanı Ali Rıza Türker ile birlikte kuru üzüm üretim, depolama ve paketleme tesislerinde incelemelerde bulundu. Tariş Üzüm’ün ülkeye döviz kazandıran önemli kuruluşlardan biri olduğunu hatırlatarak, yönetimi kutladı.

Genel Müdürümüz TARİŞ grubuna son ziyaretini Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ne gerçekleştirdi. Birlik Başkanı Mustafa Bircan tarafından incir ve Tariş Kolonya üretimi,satışı ile ilgili bilgi verildi. Burada kısa bir açıklama yapan Genel Müdürümüz Necmettin Erkan 24 Eylül’de düzenlenecek olan Türkiye Kooperatifler Fuarı için hazırlıkların devam ettiğini ve geçen yıl olduğu gibi kooperatifler adına  başarılı bir fuar olması için yoğun bir gayret içinde olduklarını söyledi. TARİŞ ve diğer kooperatifleri fuara davet etti.
 
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 16. Bölge Birliği Başkanı Birlik Başkanı Selahattin Hünü’yü de ziyaret ederek, bölge esnafının kredi kullanım durumu ile ilgili bilgi alan Genel Müdürümüz son olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne ziyarette bulundu. Ziyarette pandemi süreci ve sonrasına ilişkin sorunlar ve talepler değerlendirildi. Burada yaptığı kısa değerlendirmede, “Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan dünya ticaretinde ülkemizin çıtayı daha yukarılara taşıması, pastadan aldığı payın büyümesi için gece gündüz çalışıyor. İhracatçımızla, şirketlerimizle, kooperatiflerimizle, esnaf ve sanatkarlarımızla yoğun bir mesai yürütüyor. Sayın Bakanımız bu bölgede, Manisa’da doğmuş, büyümüş biri. Dolayısıyla İzmirlilerin hemşehrisi. Yoğun mesai ortamında İzmir’e selamlarını ilettiler.” İfadelerini kullandı.