Esnaf ve Sanatkârlara Yönelik E-Ticaret ve İhracat Eğitimlerinin Onuncusu Aydın’da Gerçekleştirildi

20 Ocak 2020

Esnaf ve sanatkârlar, toplumun tüm kesimlerine yönelik üretim ve hizmetleriyle ekonomik büyümeye, sosyal kalkınmaya ve istihdama katkı sağlayan, ekonomik dinamizmin ve canlılığın kaynağını oluşturan, bunların yanında istikrarın da temel mekanizması olarak kabul gören bir kesimdir.
 
Bu çerçevede, Ticaret Bakanlığının ‘Güçlü Esnaf, Güçlü Ekonomi’ vizyonu ve Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN’ın “esnaf ve sanatkârlarımıza e-ticaret ve ihracat bilincinin kazandırılması” talimatları çerçevesinde illerde esnaf ve sanatkârlara yönelik “e-ticaret ve ihracat” eğitimleri düzenlenmektedir.
 
E-ticaret ve ihracat eğitimlerinin 10’uncusu 17.01.2020 tarihinde Aydın Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği’nin katkılarıyla Aydın’da gerçekleştirildi. Eğitim programına Aydın Milletvekilleri Mustafa SAVAŞ ve Bekir Kuvvet ERİM, Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞGER, Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin ERKAN, PTT A.Ş. Genel Müdürü Hakan GÜLTEN, Aydın ESOB Başkanı Selahittin ÇETİNDOĞAN ile aydın ve ilçelerinden çok sayıda esnaf ve sanatkâr katılım sağladılar.
 
Yarım gün süren eğitim programında Ticaret Uzmanı Asım Çalış “nasıl ihracatçı olunur” başlıklı bir sunum gerçekleştirirken; PTT A.Ş. temsilcileri Esra YÜZBAŞI ve Merve İPEK sırasıyla; PTT Esnaf Kart, ePTTavm.com konu başlıklarında esnaf ve sanatkârlara sunulan özel hizmetleri tanıttılar.
 
Esnaf ve sanatkârların yoğun ilgi gösterdiği eğitim programının her oturumunda esnaf ve sanatkârlardan gelen sorular PTT A.Ş ve Ticaret Bakanlığı temsilcilerince cevaplandırıldı. Oturumların sonrasında genel soru-cevap kısmının ardından eğitim programı sona erdi.