Kooperatifçilik Otobüsü Anadolu'da

26 Kasım 2020

Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Otobüsü kooperatifçiliği tanıtmak için Sivas, Tokat ve Yozgat İllerin Sefere Çıkacak
 
Ticaret Bakanlığı 2020 yılında başlattığı, Kooperatifçilik Otobüsü olarak adlandırılan Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında on gün boyunca boyunca Sivas-Tokat ve Yozgat illerinde kooperatifçiliği anlatacak, kooperatif kurmak isteyen girişimcilere rehberlik edecek.
 
Program ilk olarak milli mücadele tarihimizde önemli bir yere sahip olan Sivas İlinde başlayacaktır. Valilik Makamı ve Belediye Başkanlığı ziyaretleri sonrasında ilde bulunan sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile görüşülecek.
 
Ziyaretlerde kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi verilecektir. Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde kadın girişimi ve kooperatifçilik potansiyelinin önemi vurgulanacak olup bu ziyaretten ve programdan beklentiler dile getirilecektir.
 
Bugüne kadar Antalya, Adana, Kayseri, Nevşehir, Malatya, Aksaray, Sakarya, Kırşehir, Edirne, Kırıkkale, Çanakkale illerinin ziyaret edilmiş, Kooperatifçilik Otobüsüyle Anadolu’yu adım adım arşınlanarak sivil toplum örgütleri, kamu kurumları ve vatandaşlarla buluşup tanıtım ve bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir.
 
Ülkemizde kadın girişimi kooperatiflerinin sayısının hızla artmasıyla birlikte Temmuz ayında hayata geçen Kooperatifçilik Destek Programı (KOOPDES) hakkında da bilgi verilecektir.
 
81 ilde Ticaret İl Müdürlükleri tarafından başvuruların alınmaya başlandığı destek programından öncelikli olarak kadın kooperatiflerinin yararlanacağını, bu desteğin kadın kooperatiflerine çok büyük katkı sağlayacağı belirtilmiş olup, kooperatiflerin ekipman alımlarında, sergi, fuar gibi hizmet alımlarında ve projeler için nitelikli personel alımlarında desteklerden yararlanabileceğini bildirilecektir.