Kooperatifçilik Otobüsü Kırklareli'de Tanıtım ve Bilgilendirme Çalışmalarında Bulundu

28 Ekim 2020

Ülkemizde kolay ve güvenilir ticaretin geliştirilmesi için kooperatifçilik bilincinin artırılması amacıyla yola çıkan Kooperatifçilik Otobüsü Kırklareli merkezi olmak üzere ilçelerine giderek kooperatif işletmeleri ülkemizin her köşesinde özendirici faaliyetler yürütmeyi hedefliyor. Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında merkezi ve yerel yönetim birimlerinin ziyaretinin yanı sıra Kırklareli ilinde faaliyette bulunan kooperatifler ve sivil toplum kuruluşları da ziyaret edilerek kooperatiflerin dünü bugünü ve yarını hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

22-23 Ekim 2020 tarihleri arasında Kırklareli’nde olan Kooperatifçilik Otobüsü Bakanlık heyeti ilk olarak Kırklareli Valiliği ziyaretinde bulundu. Sonrasında sırayla Kırklareli Belediye Başkanlığı, Kırklareli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Kırklareli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edildi. Bakanlığımızın yürüttüğü faaliyetler ve KOOP-DES Programı hakkında bilgi verildi.

Trakya bölgesinin en kuzeyinde yer alan Kırklareli’nde Kooperatifçilik Otobüsü rotasını 2’nci günde Kırklareli’nin ilçelerine çevirdi. 23 Ekim 2020 tarihinde Babaeski ilçesinde ilk olarak Babaeski Kaymakamı ziyaret edildi. Akabinde Babaeski Belediye Başkanlığı, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası, Babaeski Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ziyaretinin ardından Lüleburgaz ilçesine hareket edildi. Lüleburgaz Kaymakamı ziyaret edildikten sonra Lüleburgaz Belediye Başkanlığı, Lüleburgaz Sanayi ve Ticaret Odası, Lüleburgaz Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Kadın Akademisi Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi ziyaret edildi. Her iki ilçede de kooperatifçilik kültürü ile yapılan hasbihalin ardından Bakanlığımız faaliyetleri ve KOOP-DES Programı üzerine görüşmeler gerçekleştirildi.