Kooperatifçilik Otobüsü Sivas’ta

26 Kasım 2020

Karşılıklı yardım, dayanışma ve eşitlik anlayışına dayanan kooperatif işletmelere dikkat çekmek amacıyla yola çıkan Kooperatifçilik Otobüsü Türkiye’nin milli mücadele tarihinde önemli bir yere sahip olan Sivas ilinin ilçelerine giderek kooperatif işletmelerin ülkemizin her köşesinde gündeme alınmasını hedeflemektedir. Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında merkezi ve yerel yönetim birimlerinin ziyaretinin yanı sıra Sivas ilinde faaliyette bulunan kooperatifler ve sivil toplum kuruluşları da ziyaret edilerek kooperatiflerin dünü bugünü ve yarını hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

23-25 Kasım tarihleri arasında Sivas’ta olan Kooperatifçilik Otobüsü ekibi ilk olarak Sivas Valisini makamında ziyaret etti. Sonrasında sırayla Sivas Belediye Başkanlığı, Sivas Ticaret Odası, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Karınca Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Ülkü Eğitim Kooperatifi ziyaret edildi. Gün sonunda Sivas Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu’nda kadın kooperatifleri hakkında yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.  Bakanlığımızın yürüttüğü faaliyetler ve KOOP-DES Programı hakkında bilgi verildi.

Tarihi, doğası ve kültürüyle pek çok zenginliği barındıran Sivas’ta Kooperatifçilik Otobüsü rotasını 2’nci günde Sivas’ın ilçelerine çevirdi. 24 Kasım 2020 tarihinde Hafik ilçesinde ilk olarak Hafik Kaymakamı ziyaret edildi. Hafik Belediye Başkanlığı ziyareti sonrasında ilçenin girişimci kadınları ile bir araya gelindi. Hafik ilçe ziyaretinin ardından Zara ilçesine hareket edildi. Zara ilçesi Kaymakamı ziyaret edildikten sonra Zara Belediye Başkanlığına gidildi. Son olarak ilçedeki öğretmenevi toplantı salonunda girişimci kadınlarla bir araya gelinerek girişimci kadınlara kadın kooperatifleri hakkında bilgi verildi .Her iki ilçede de kooperatifçilik kültürü ile yapılan hasbihalin ardından Bakanlığımız faaliyetleri ve KOOP-DES Programı üzerine görüşmeler gerçekleştirildi. 

Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi Sivas ziyaretinin 3’üncü gününde ise Sivas merkezi, Hafik ve Zara ilçelerinden sonra Kooperatifçilik Otobüsü 25 Kasım 2020 tarihinde Gemerek İlçesine doğru yola çıktı. Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Gemerek ilçesinin kooperatifçilik potansiyeli değerlendirildi. Ardından Gemerek Belediye Başkanlığı ziyareti gerçekleştirildi. Gün içinde öğleden sonra ünlü halk ozanı Aşık Veysel’in memleketi olan Şarkışla ilçesine geçildi. Şarkışla ve Köyleri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ziyaret edildi. KOOP-DES ve Bakanlığımız faaliyetlerinin yanı sıra Şarkışla ilçesinde küçük sermaye gruplarının kooperatif çatısı altında bir araya gelmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.