Kooperatifçilik Otobüsü Yoluna Devam Ediyor

02 Mart 2020

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü, yaklaşık 7 milyon ortağı bulunan kooperatiflerin gelişmesi, kooperatifçiliğin yaygınlaşması, yeni nesillerin kooperatifçiliği tanımaları için “Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi” başlattı. Projenin tanıtım yüzü olarak kullanılan Kooperatifçilik Otobüsü ile çok sayıda il ve ilçeye gidilecek. İlk etapta 12 il olarak belirlenen ziyaretler, okulların ve üniversitelerin de açık olacağı aylara göre programlandı.
 
Kooperatifçiliğin tanıtılması, kooperatifçilik algısının olumlu yönde güçlendirilmesi ve kooperatifçiliğin faydalarının anlatılması için çok sayıda etkinlik hazırlandı ve Kooperatifçilik Otobüsü bu etkinliklere uygun olarak tasarlandı. Ziyaret edilen her ilde bir hafta boyunca ilçelere ve köylere de giderek en az 1 yeni kooperatif ve iş fikri oluşturma hedefi ile yola çıkan Kooperatifçilik Otobüsü, İlk seferini 9 Şubat’ta Adana’ya yaptı. İkincisine ise 02 Mart 2020 tarihinde Antalya' da başlayacak. 
 
Proje kapsamında üniversitelerde öğrencilere ve akademisyenlere özel bilgilendirme toplantıları düzenlenmesi, kooperatifçilik kulüpleri kurulması, orta öğretim öğrencilerine eğitimler verilmesi ve kooperatiflerin ürünlerinin sergilenmeleri planlanmaktadır. Kooperatif kurmak veya ortak olmak isteyen vatandaşlara danışmanlık hizmeti sağlayacak olan Kooperatifçilik Otobüsü kapsamında kooperatiflere ve vatandaşlara e-ticaret ve pazarlama eğitimleri düzenlenecek. Ayrıca, ziyaret edilen illerde ilgili kamu kurumlarının personeline, sivil toplum kuruluşlarına ve basın organlarının temsilcilerine bilgilendirme toplantıları düzenlenecek.