Kooperatifçilik Otobüsü Yozgat’ta

04 Aralık 2020

Ülkemizde kolay ve güvenilir ticaretin geliştirilmesi için kooperatifçilik bilincinin artırılması amacıyla yola çıkan Kooperatifçilik Otobüsü Yozgat merkezi olmak üzere ilçelerine giderek kooperatif işletmeleri ülkemizin her köşesinde özendirici faaliyetler yürütmeyi hedeflemektedir. Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında merkezi ve yerel yönetim birimlerinin ziyaretinin yanı sıra Yozgat ilinde faaliyette bulunan kooperatifler ve sivil toplum kuruluşları da ziyaret edilerek kooperatiflerin dünü bugünü ve yarını hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

1-2 Aralık 2020 tarihleri arasında Yozgat’ta olan Kooperatifçilik Otobüsü ekibi ilk olarak Yozgat Valiliği ziyaretinde bulundu. Sonrasında sırayla Yozgat Belediye Başkanlığı, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası ve Yozgat Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ziyaret edildi. Aynı gün içinde öğleden sonra Çekerek ilçesine gidildi. Kaymakamlık ve Belediye makamı ziyaretinde bulunuldu. Bakanlığımızın yürüttüğü faaliyetler ve KOOP-DES Programı hakkında bilgi verildi

 Kooperatifçilik Otobüsü Yozgat’ta rotasını 2’nci günde Yozgat’ın ilçelerine çevirdi. 2 Aralık 2020 tarihinde Aydıncık ilçesinde ilk olarak Aydıncık Kaymakamı ziyaret edildi. Akabinde Aydıncık Belediye Başkanlığı’na geçildi. Sonrasında ilçede doğal taş üzerine faaliyette bulunan Aydıncık Kadın Girişimi Üretim ve İletme Kooperatifi satış mağazası ve üretim yeri ziyaret edildi. Öğleden sonra ise Yerköy ilçesine hareket edildi. Yerköy Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı ziyaretlerinde ilçenin kooperatifçilik potansiyeli değerlendirildi. Her iki ilçede de kooperatifçilik kültürü ile yapılan hasbihalin ardından Bakanlığımız faaliyetleri ve KOOP-DES Programı üzerine görüşmeler gerçekleştirildi.