Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi Kapsamında Aksaray İlçe Ziyaretleri Gerçekleştirildi

24 Ağustos 2020

Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi Kapsamında 18-21 Ağustos tarihlerinde Aksaray il merkezinde ve ilçelerinde tanıtım etkinlikleri ve bilgilendirme programları düzenlendi.
 
19 Ağustos 2020 Çarşamba günü Eskil ve Sultanhanı İlçeleri ziyaret edildi.
 
Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında Aksaray ilçe ziyaretlerinde ilk program Eskil’de düzenlendi. İlçe ilkokulunun toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Kooperatifçilik Otobüsü Projesi ve Koop-Des Programı hakkında bilgi verildi. Eskil Kaymakamı Soner Divli ve Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale’nin açılış konuşmalarının ardından Proje ve Koop-Des Programı ile ilgili bilgi verildi. Toplantının son bölümünde Koop-Des Programı ve kooperatifçilik ile ilgili sorular cevaplandı.
 
Proje’nin ikinci ilçe ziyareti Sultanhanı ilçesine yapıldı. Halıcılık faaliyetleriyle ünlü Sultanhanı’nda, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinin katkılarıyla hazırlanan ve tarımsal kalkınma kooperatifi ortakları hanımların hazırladıkları ürünlerin de tanıtıldığı toplantı tarihi Kervansaray’da gerçekleştirildi. Sultanhanı Kaymakamı Soner Divli, Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale ve Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak’ın açılış konuşmalarının ardından Proje ve Koop-Des Programı ile ilgili bilgi verildi. Toplantının son bölümünde Koop-Des Programı ve kooperatifçilik ile ilgili sorular cevaplandı.
 
20 Ağustos 2020 Perşembe günü Gülağaç ve Güzelyurt İlçeleri ziyaret edildi.
 
Kooperatifçilik Otobüsü’nün Aksaray il ziyaretlerinin üçüncü gününde Gülağaç ilçesinde kurulan Aşıklı Kadın Kooperatifi ziyaret edildi. Kooperatif binasında geçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Gülağaç Kaymakamı Elif Nur Saçal, Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Altan Özbilen ve Aksaray Ticaret İl Müdürü İsmail Sevim katıldılar. Proje ve Koop-Des Programı hakkında bilgi verildikten sonra kooperatif ürünleri hakkında bilgi alındı.
 
Aksaray ilçe ziyaretlerinin dördüncü durağı olan Güzelyurt ilçesindeki bilgilendirme toplantısı Güzelyurt Belediyesi Sosyal tesislerinde yapıldı. Güzelyurt ilçe Milli Eğitim ve Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcilerinin de katılım sağladığı toplantıda Koop-Des Programı ve kooperatifçilik ile ilgili sorular cevaplandı; yeni kurulan kadın kooperatifinin çalışmaları hakkında bilgi alındı.
 
21 Ağustos 2020 Cuma günü Ortaköy ve Ağaçören İlçeleri ziyaret edildi.
 
Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi’nin Aksaray il ziyareti kapsamında son ziyaret gününde ilk program Ortaköy’de geçekleştirildi. Ortaköy Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen programa yeni kurulan kadın kooperatifleri ortakları ile kadın girişimciler katılım sağladılar. Ortaköy Kaymakamı Rasim Belge, Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Altan Özbilen ve Aksaray Ticaret İl Müdürü İsmail Sevim katıldılar. Proje ve Koop-Des Programı hakkında bilgi verildikten sonra kooperatif ürünleri hakkında bilgi alındı. Koop-Des Programı ve kooperatifçilik ile ilgili sorular cevaplandı.
 
Proje’nin son ilçe ziyareti Ağaçören İlçesi’ne geçekleştirildi. Ağaçören Kaymakamı Osman Acar’ı makamında ziyaret edilmesinin ardından ilçe ilkokulunun toplantı salonunda proje ve Koop-Des Programı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Ağaçören Kaymakamı Osman Acar, Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Altan Özbilen ve Aksaray Ticaret İl Müdürü İsmail Sevim ile kadın girişimciler katıldılar. Son bölümünde Koop-Des Programı ve kooperatifçilik ile ilgili sorular cevaplandı.