"Kooperatifçilik ve E-Ticaret" Webinarı

17 Aralık 2021

“Kooperatifçilik ve E-Ticaret” webinar serisinin 2021 yılında gerçekleştirilen son programı 14 Aralık Salı günü Edirne ve Kırklareli illerinden katılımcılarla gerçekleştirilidi.

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü kooperatifçiliğin tanıtılması ve geliştirilmesine yönelik sürdürdüğü çalışmalara il bazında yürütülen bir webinar serisi ile devam ediyor. Potansiyel genç ve kadın girişimcilere kooperatifçiliği bir girişim modeli olarak tanıtmak, mevcut kooperatiflere dijital pazarların sunduğu imkânları ve bu pazarlardaki değişen tüketici alışkanlıklarını anlatmak amacıyla Kooperatifçilik ve E-Ticaret webinar serisine başlandı. Webinar serisinin 2021 yılında gerçekleştirilen son programı 14 Aralık Salı günü Edirne ve Kırklareli illerinden katılımcılarla gerçekleştirilidi.

Webinar kapsamında Denizli, Kars, Ardahan, Iğdır, Balıkesir, Çanakkale, Aydın, Muğla, Edirne ve Kırklareli illerinden katılımcılarla beş ayrı program düzenlendi. Programda katılımcılara Bakanlık uzmanlarınca “Temel Kooperatifçilik” eğitimi verilirken, sektör temsilcileri tarafından “Başarılı Kooperatifçilik Uygulamaları”, “Dijital Pazarlama”, “Çevrimiçi Pazar Yerlerinin Tanıtımı”, “Ödeme Sistemleri Entegrasyonu”, “Tarım ve Gıda Ürünlerinin Pazarlanması” başlıklarında sunumlar gerçekleştirilmiştir. Söz konusu oturumlar için PttAVM, GittiGidiyor, N11, Hepsiburada, Trendyol, Shopier, PayTR ve MİGROS gibi sektörün önde gelen firmalarından temsilciler katkı sunmuştur.

Kooperatif yönetimleri ile ortaklarının yanı sıra kooperatif ortağı olmayan potansiyel genç ve kadın girişimciler de Ticaret İl Müdürlüklerine başvurarak eğitimlere katılabilmektedir. Programlar hakkında detaylı bilgiye Ticaret Bakanlığı web sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilmektedir.