Pazarcı Esnafı Eğitimi Kocaeli' de gerçekleştirildi.

21 Kasım 2019

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünce yürütülen Pazarcı Esnafı Eğitimlerinin üçüncüsü 19 Kasım 2019 Salı günü Kocaeli ilinde düzenlendi.
 
Kocaeli-Wellborn Otel’de düzenlenen Pazarcı Esnafı Eğitim Toplantısına Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Sayın Necmettin ERKAN’ın katılımının yanı sıra Sebzeciler, Meyveciler ve seyyar pazarcılar Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı Ali KARACA ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kadir DURMUŞ katılım sağladı.
 
Esnafın Sorunlarını Takip Ediyoruz
 
Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan bir konuşma gerçekleştirdi. Pazarcı esnafının kendileri için ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Erkan, pazarcı esnafının sorunlarını adım adım takip ettiklerini dile getirdi. Erkan konuşmasını şu şekilde devam etti.” Cumhurbaşkanımızla yaptığımız ilk toplantıda sizlerin sorunlarını kendilerine ilettik. 8 üniversite ile esnafların sorunlarını çözmek adına çalışmalar gerçekleştirdik. Yurtdışındaki örnekleri inceledik. Oda başkanları bizlerin adeta çalışma arkadaşları oldu.”
Programda Ticaret Bakanlığı ve Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı temsilcileri, pazarcıları ilgilendiren Hal Yasası, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik, Vergilendirme ve E-ticaret konularında bilgilendirme yaparak, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.  Toplantının son bölümünde ise eğitmen Dr. Sadık VURAL pazarcı esnafına müşteri ilişkileri, stres ve öfke yönetimi konularında eğitim verdi.