Pazarcı Esnafı Eğitimlerinin dördüncüsü Mersin ilinde düzenlendi.

26 Aralık 2019

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından pazarcı esnafına yönelik eğitimlerinin dördüncüsünü 23 Aralık 2019 Salı günü Mersin ilinde gerçekleştirildi.

Mersin’de düzenlenen Pazarcı Esnafı Eğitim Toplantısına Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin ERKAN’ın yanı sıra,  Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Adana ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Sözütek, Mersin Ticaret İl Müdürü Hacı Akif Yıldız, Adana Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Mersin Orta Akdeniz Gümrükler Müdürü Ceylan er, Türkiye Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, Adana 1 Nolu EKK Başkanı Muhammet Yalçın ile gıda sektöründeki oda başkanları ile yaklaşık 250 pazarcı ve bakkal esnafı katıldı.

Programda Ticaret Bakanlığı ve Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı temsilcileri ve Ticaret Bakanlığı uzmanları pazarcıları ilgilendiren Hal Yasası, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik, Vergilendirme konularında bilgilendirme yaparak, katılımcılardan gelen soruları yanıtlandı.  Toplantının son bölümünde ise pazarcı esnafına yönelik  “Müşteri ilişkileri, Stres ve Öfke Yönetimi” konulu bir seminer gerçekleştirdi.