Türkiye Kooperatifler Fuarı 24 Eylülde Kapılarını Açıyor

23 Eylül 2020


Ticaret Bakanlığınca düzenlenen  “Türkiye Kooperatifler Fuarı”, 24-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası Kongre ve Sergi Merkezi Congresium’da kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek fuar, Türkiye’nin her bölgesinden alanında başarı kazanmış 150’nin üzerinde kooperatifi, sektörün diğer tüm paydaşları ve ziyaretçilerle buluşturacak. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılacağı fuarın açılış töreninde çeşitli kategorilerde yılın kooperatifleri ödülleri takdim edilecek.

Fuarda kooperatiflerin yanı sıra, kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşları, kooperatifçiliğe destek sağlayan bankalar, perakende sektörünün temsilcileri ve önde gelen elektronik ticaret firmaları ile esnaf ve çiftçilerden, girişimci ve tüketicilere kadar ticari hayatın içindeki tüm aktörler bir araya gelecek. Her kooperatifin, market temsilcileri ve e-ticaret firma temsilcileri ile birebir görüşmelerini sağlanacak.

Kooperatiflerin üretim kapasite ve portföylerini artırmak ve ihracatta da pay sahibi olmalarını sağlamak adına önemli bir adım olarak görülen fuarda, “Kooperatifler Nasıl İhracata Açılır?”, “Kırsal Kalkınmanın İki Anahtarı Coğrafi İşaret ve Kooperatifler”, “Kooperatiflerde Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Uygulamaları” ile “Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı” konularında webinarlar düzenlenecek.

Fuarda ayrıca cam, gümüş işleme, keçe sanatı, ebru sanatı, çömlekçilik ve ahşap oymacılığı gibi kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri devam ettiren ustaların zanaatlarını icra ettikleri alanlar yer alacak. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak fuarda içinde bulunduğumuz pandemi koşullarına uygun olarak sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde gerekli tedbirler alınacak.. Covid-19 tedbirleri kapsamında katılımcı ve misafirlerin salgından etkilenmesini önlemek için;

  • Tüm giriş çıkışlara termal kamera yerleştirilecek, ateş ölçümü yapılacak.
 
  • Fuar alanına ulaşımda tek kapı kullanılacak. Diğer girişler ve asansörler kullanıma kapatılacak. Fuar alanı içerisinde bulunan yürüyen merdivenlerde sosyal mesafenin gözetilmesini hatırlatıcı işaretlemeler yapılacak.
 
  • İş başlangıç ve sonlarında fuar alanı dezenfekte edilecek; gün boyu uygun aralıklarla dezenfeksiyon işlemi devam edilecek. Ayrıca alan girişinde yer alan 5 adet dezenfektasyon kabini ile bulutlama sistemi kullanılarak misafirlerin kabin içerisine solüsyon ile hızlı ve standartlara uygun şekilde dezenfekte olarak girmeleri sağlanacak.
 
  • Fuarda yer alan standların birbirine teması engellenecek,  tüm salonların havası sürekli temizlenecek
 
  • Ziyaretçilere kayıt esnasında dağıtmak üzere 20.000 adet full ultrasonik maske dağıtılacak,
 
 
  • Fuar alanında 30 adet dezenfektasyon standı kurulacak, gerekli yerlerde kullanmak üzere 3 adet el tipi ateş ölçer temin edilecektir.

İmece kültürümüzün ticari hayata yansıması olan kooperatif işletme modelini tanıtmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen fuarın verimli geçmesini diliyoruz.

Kooperatiflerimizle birlikte üretiyor birlikte büyüyoruz.


Türkiye Kooperatifler Fuarı hakkında güncel bilgilere ulaşmak ve paylaşımları takip etmek için fuarın resmi twitter hesabına https://twitter.com/KoopFuar2020 bağlantıdan ulaşabilirsiniz.