Uluslararası Zeytin Konseyi 118. Üyeler Konseyi Toplantısı Madrid’de Gerçekleştirildi

30 Kasım 2023

Uluslararası Zeytin Konseyi’nin 118. Üyeler Konseyi toplantısı 23 Kasım 2023 tarihinde, kuruluşun İspanya’nın Madrid kentinde yer alan merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya bir kısmı fiziksel bir kısmı online olmak üzere, mevcutta Konseye üye olan 19 ülkenin temsilcilerinin yanı sıra, gözlemci ülke ve kuruluşlardan temsilciler de katılım sağladı.

Ülkemizi, Bakanlığımız Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes ŞENER başkanlığında, Daire Başkanı Gülsüm Gözde AYANOĞLU ve Ticaret Uzmanları Didem BAYKARA ile Kamuran YAVUZ’dan oluşan bir heyet temsil etti.

Toplantı kapsamında, üyelik başvurusunda bulunan Azerbaycan ve Bosna Hersek’in başvuru süreçleri üye ülkelerin değerlendirmelerine sunuldu. Ayrıca, görev süresi sona eren  Abdullatif Ghedira’nın yerine İcra Kurulu Başkanlığına önceki dönem İcra Direktör Yardımcılarından biri olan Jaime Lillo’nun seçilmesine karar verildi. Bununla birlikte, İcra Direktör Yardımcılığı pozisyonları için de seçimler yapıldı. Bu kapsamda, idari İcra Direktör Yardımcılığı kadrosu için ülkemizi temsilen aday gösterilen Cumhurbaşkanlığı Raportörü İmdat PEKDEMİR bahsi geçen pozisyona seçilerek ataması gerçekleştirildi.