32. Ahilik Haftası Kutlamaları kapanış töreni Kırşehir'de Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Sayın Mustafa Şentop’un katılımıyla geçekleştirildi.

23 Eylül 2019

32. Ahilik Haftası Kutlamaları kapanış töreni Kırşehir'de Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Sayın Mustafa Şentop’un katılımıyla geçekleştirildi.

TBMM Başkanı Şentop konuşmalarında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin esnaf ve sanatkârlarla ilgili olarak hemen her dönemde iyileştirici çalışmalar yaptığını ve bu çalışmaları sürdüreceğini vurguladı ve;

"Ahilik, kardeşlik. Yüce Allah kitabımız Kur'an-ı Kerim'de "İnnemel Mü'minûne ihvetün" buyurmaktadır. Yani "İnananlar ancak kardeştir" demektedir. Ahilik teşkilatının temelinde de esasen kardeşlik duygusu yatmaktadır. Özünde meslek edindirme, meslek kurallarını belirleme, piyasayı düzenleme, yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik duygusunu barındırmaktadır. Ahilik teşkilatı, mensuplarına birbirlerini öz kardeşleri kadar yakın hissettirir. Aynı zamanda birbirlerine kefil olacak kadar, varis olacak kadar güven telkin eder." dedi.

Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk’ün de yaptıkları konuşmaların ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Mustafa Şentop, Yılın Ahisi Şükrü Çalım’a, Yılın Kalfası Ayşe Saka ve Yılın Çırağı Özgür Demirci’ye ödüllerini verdi. Ayrıca yine, 2019 Yılı Ahilik Hizmet Ödülü Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu’na Sayın Meclis Başkanı tarafından verildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Başkan Vekili ile TESKOMB Başkan Vekili tarafından Meclis Başkanı Sayın Şentop'a şed kuşatılarak Ahilik kaftanı giydirildi. Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Sezai Uçarmak ile Vali İbrahim Akın da Sayın TBMM Başkanımıza günün anısına plaket takdim ettiler.

Cacabey Meydanındaki törenin ardından TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop ve beraberindeki protokol vatandaşlara aşure dağıttılar.