32.Ahilik Haftası kutlamalarının beşinci günü Uzun Çarşıda çarşı açılış duası ile başladı.

23 Eylül 2019

32.Ahilik Haftası kutlamalarının beşinci günü Uzun Çarşıda çarşı açılış duası ile başladı.

Programa Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Kırşehir Belediye başkanı Selahattin Ekicioğlu,  İl jandarma Komutanı Ferhat Kuran, İl Emniyet müdürü İsmail Hakkı Akyüz olmak üzere esnaf ve sanatkârlar odaları başkanları, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda Kırşehir ili İlin Ahisi Ali Dalakçı, İlin Kalfası Emire Atamer, İlin Çırağı Seyfullah Kaya’ya Vali İbrahim Akın ve Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan tarafından şed kuşatıldı.

Düzenlenen kutlama programları kapsamında “Ahilik Kültürüne Yönelik Sloganlı Afiş Tasarımı Yarışması” nda dereceye giren öğrencilerden birinci İbrahim Halil Taşkesen, İkinci Fahrican Akbulut, üçüncü Homan Demirel; “Ahilik Kültürüne Yönelik Bir Çırağın 15 Temmuz Hatırası Kompozisyon Yarışması”nın Birincisi olan Betül Kızılkaya, ikincisi Halil Kıran, üçüncüsü Berk Eren Akın ödüllerini aldı.

Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan ve il protokolünün de katılım sağladığı programın ardından Cuma namazı kılındı. Namaz sonrasında Anıt Meydanında  vatandaşlara geleneksel olarak dağıtılan Ahi Pilavı, Helva ve Şerbet ikram edildi.

Günün devamında Cacabey Meydanında 3 ALP (Alp Kardeşler) konseri ve ardından sahneye çıkan Grup Harmanyeri (Umut Sülünoğlu-Uğur Önür) konserine çok sayıda Kırşehirli katılım sağladı.