"Ahi Esnaf Beratı"nın Üçüncüsü İstanbul İlimizde Verildi

25 Eylül 2024

Ticaret Bakanlığınca, ticari faaliyetlerini Ahiliğin gereklerine uygun şekilde sürdürdüğü değerlendirilen ticaret erbabına "Ahi Esnaf Beratı" takdimlerine devam ediliyor.

Bu kapsamda, Bakanlık heyetince, 19 Eylül 2024 Perşembe günü, İstanbul ili Fatih ilçesinin Balat semtinde bakkallık mesleği ile iştigal eden Necibe BATMAZ'ın iş yeri ziyaret edilerek, Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Mahmut GÜRCAN tarafından "Ahi Esnaf Beratı" takdiminde bulunuldu. Söz konusu takdimde Sayın GÜRCAN'a Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif MEMİŞ ile İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail MENTEŞE eşlik etti.

Sayın GÜRCAN, takdimde; Türkiye genelinde yaklaşık iki milyon iki yüz bin esnaf ve sanatkâra hizmet verdiklerini ifade ederek, Bakanlık olarak Ahiliğin gereklerine uygun şekilde faaliyet göstermeye gayret eden ticaret erbabının bu gayretlerine büyük önem verdiklerini, gerek esnaf ve sanatkârların gerekse tacirlerin tüm çalışmalarında yanlarında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Ticaret Bakanlığınca bu kapsamdaki ilk Berat Ankara ilimizde, ikinci Berat ise Kahramanmaraş ilimizde faaliyet gösteren girişimcilere takdim edilmişti.