Eskişehir ve Çevre İlleri Kapsayan İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

15 Aralık 2023

Esnaf ve sanatkârlara ilişkin ülke düzeyindeki politikaların belirlenebilmesi, Bakanlıkça alınacak hukukî ve idarî tedbirlerin oluşturulabilmesi, esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarının üst düzeyde tartışılması ve çözüm üretilmesi için kamu kurumları, meslek kuruluşları ve üniversite temsilcilerini bir araya getiren “Esnaf ve Sanatkârlar Şurası’nın altıncısının 2024 yılı Şubat ayı içerisinde yapılması planlanmaktadır.

Şura kararlarının ana eksenini meslek kuruluşları tarafından kamu kurum ve kuruluşlarınca çözüm getirilmesi istenen sorunlar ile esnaf ve sanatkârlarımızın gelişimine yönelik talepleri oluşturmaktadır.

Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüze iletilen görüş ve önerileri müzakere etmek üzere ülke genelinde esnaf ve sanatkârlar odaları ile birliklerine ziyaretler geçekleştirilmektedir. Bu itibarla 12.12.2023 Salı günü saat 14:00’da Eskişehir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği ev sahipliğinde, Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlikleri ile Eskişehir’de kurulu bulunan esnaf ve sanatkârlar odalarının katılımı esnaf ve sanatkârlar ile meslek kuruluşlarının mevcut sorun ve talepleri ile bunların çözüm yollarına dair toplantı gerçekleştirilmiştir. Genel Müdür Yardımcısı Özgür ARZİK, Daire Başkanı Nuray ÇELİK CEYLAN, Ticaret Uzmanı Kamil TÜRKMEN, Eskişehir Ticaret İl Müdürü Cemil KÜRKÇÜ ile birlik ve odaların başkanları katılım sağlamıştır.

Toplantı, Genel Müdür Yardımcısı Özgür ARZİK ve Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem BİRSEN’in toplantı gündemi hakkında bilgi vermesi ile başlamış ve açılış konuşmaları yapılmıştır. Ardından Bilecik Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Halit GÖLCAN, Kütahya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İbrahim YİĞİT, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Cengiz ÜSTÜN toplantıya dair memnuniyetlerini bildirerek 6. Esnaf ve Sanatkârlar Şurasının esnaf ve sanatkârlar ile meslek kuruluşları açısından öneminden bahsetmişlerdir. Konuşmaların sonrasında yaklaşık üç saat süren toplantıda ilgili meslek kuruluşu temsilcileri tarafından ifade edilen sorun, talep ve önerilere dair gerekli açıklamalar yapılmış müzakere edilerek kayda geçirilmiştir.