Kooperatifçilik Otobüsü Adana'da Faaliyetlerine Devam Ediyor

11 Şubat 2020


Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün Kooperatifçiliği Tanıtma ve Geliştirme Projesi kapsamında Adana’yı ziyaret eden Kooperatifçilik Otobüsü, kentteki programının ikinci gününde faaliyetlerine devam etti.
 
Sabah saatlerinde şehrin merkezinde yer alan Atatürk Parkında projenin tanıtımı yapıldı. Ticaret Bakanlığı temsilcileri tarafından parkta toplanan kalabalığa kooperatifçilik hakkında bilgi verirken vatandaşların sorularını cevapladı. Atatürk Parkında halka pilav ikram edildi ve kooperatifçilik konusunda bilgilendirici materyaller dağıtıldı. Program, Olgunlaşma Enstitüsü salonunda da devam etti. Toplantıda, Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper Bozkurt ve Ticaret Bakanlığı uzmanları tarafından kooperatif girişimciliği anlatıldı, proje sunumu yapıldı.
 
Günün ikinci bölümünde Çukurova Kalkınma Ajansı toplantı salonunda kooperatif ortak ve yöneticilerine yönelik e-ticaret eğitimi gerçekleştirildi. Açılışında kooperatif girişimciliğinin anlatıldığı programda, hepsiburada.com temsilcileri tarafından tarafından katılımcılara e-ticaret eğitimi verildi. Ardından sosyal medyada pazarlama konusunda bilgilendirme yapıldı.
 
Kooperatifçilik Otobüsü’nün öğleden sonraki diğer durağı Pozantı’da çilek üreticilerine, muhtarlara ve ziraat odalarının temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Programda kooperatif girişimciliği ve proje sunumunun yanı sıra Tarım Satış Kooperatifleri ve pazarlama konularında Bakanlık uzmanları sunum yaptı. Migros temsilcisi Türkiye çapında yürütülen İyi Tarım Uygulamaları ile ilgili bilgi verdi.