Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi Kayseri il etkinlikleri 23 Haziran Salı günü de devam etti.

25 Haziran 2020

Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Eyüp AKSOY’un başkanlığında Bakanlık heyeti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh BÜYÜKKILIÇ’ı makamında ziyaret etti. Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi’nin faaliyetlerinin anlatıldığı ziyarette ildeki yerel yönetimler ile kooperatiflerin çalışmaları hakkında bilgi alındı.

Ziyaretin ardından Kayseri Ticaret Odası’nda İstişare Toplantı gerçekleştirildi. Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer GÜLSOY, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 19. Bölge Birliği Başkanı Mustafa ALAN ve Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Eyüp AKSOY’un açılış konuşmalarının ardından Ticaret Uzmanı Ferhat DAĞ Kooperatifçilik konulu sunumlarını, İhracat Genel Müdürlüğü’nden Ticaret Uzmanı Asım ÇALIŞ ihracat konulu sunumlarını ve PTT E-Ticaret Dairesi Başkanı Abdulkadir KOÇYİĞİT E-Ticaret konulu sunumlarını yaptılar. Sunumlar sonrasında toplantıya katılan temsilciler kooperatifçiliğin Kayseri’de tanıtılması ve farkındalığın artırılması için istişarelerde bulundular.

İstişare toplantısının ardından Kayseri’de faaliyet gösteren S.S. Bir Kutu İyilik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ziyaret edildi. Yetkililer Tuğbahan İLGÜ, Evren ÖZTÜRK ve Emel KUŞÇULUOĞLU kooperatif çalışmaları hakkında Bakanlık ekibine bilgi verdi.