Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi Sakarya İlçe Ziyaretleri Gerçekleştirildi

08 Eylül 2020

Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi Kapsamında 31 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde Sakarya il merkezinde ve ilçelerinde tanıtım etkinlikleri ve bilgilendirme programları düzenlendi. Sakarya halkı tarafından ilgi ile karşılanan Kooperatifçilik Otobüsü kooperatif kurmak isteyen girişimcilere ilham verdi.  Kooperatifçilik Otobüsü sayesinde yeni iş fikirlerinin kooperatifçilik üzerinden geliştirilmesi Sakarya ilinde yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları tarafından da gündeme alındı.
 
1 Eylül 2020 Salı günü Karasu İlçesi ziyaret edildi.
Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında Sakarya ilçe ziyaretlerinde ilk program Karasu’da düzenlendi. Karasu Sosyal Gelişim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Kooperatifçilik Otobüsü Projesi ve Koop-Des Programı hakkında bilgi verildi. Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale’nin açılış konuşmasının ardından kadın kooperatifleri ve Koop-Des Programı ile ilgili bilgi verildi. Toplantının son bölümünde Koop-Des Programı ve kooperatifçilik ile ilgili sorular cevaplandı.
 
2 Eylül 2020 Çarşamba günü Serdivan İlçesi ziyaret edildi.
Kooperatifçilik Otobüsü’nün Sakarya il ziyaretlerinin üçüncü gününde Serdivan ilçesinde bulunan Sakarya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda kadın kooperatifleri ve Koop-Des Programı hakkında bilgi verildi. Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale’nin açılış konuşmalarının ardından ticaret uzmanları tarafından kadın kooperatifleri ve Koop-Des Programı hakkında bilgi verildi.  
 
3 Eylül 2020 Perşembe günü Geyve İlçesi ziyaret edildi.
Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi’nin Sakarya programında dördüncü gün Geyve öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısıyla devam etti.  Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ve Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale açılış konuşmalarının ardından ticaret uzmanları tarafından kadın kooperatifleri ve Koop-Des Programı hakkında bilgi verildi. Toplantı sonrasında Geyve’de kurulan kadın kooperatifi ürünlerinin satışının yapıldığı Geyve Yöresel Ürünler Marketi ziyaret edildi.
 
4 Eylül 2020 Cuma günü Hendek İlçesi ziyaret edildi.
Kooperatifçilik Otobüsü’nün Sakarya il ziyaretlerinin son günü Hendek Ticaret Merkezi toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısıyla tamamlandı. Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale açılış konuşmasının ardından ticaret uzmanları tarafından kadın kooperatifleri ve Koop-Des Programı hakkında bilgi verildi.