Ticaret Bakanı Sayın Prof. Dr. Ömer BOLAT Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu İstişare Toplantısını Teşrif Etti

25 Nisan 2024

Ticaret Bakanı Sayın Prof. Dr. Ömer BOLAT, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Meslek Kuruluşları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda illerimizin esnaf ve sanatkârlar odaları birlikleri başkanları ile bakkallık, bayilik ve büfecilik mesleğinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar ve federasyonların yöneticileri ile bir araya geldi.
 
Sayın BOLAT, yaptığı konuşmada, esnafın toplumun omurgası olduğunu söyledi. Esnafın ülkenin bu noktaya ulaşmasında en önemli toplumsal kesimlerin başında geldiğini vurgulayan Sayın BOLAT, "Bir esnaf ve sanatkarın evladı olarak, sizin değer dünyanıza ve sıkıntılarınıza aşinayım. Sizin sorunlarınıza vakıfız ve çözme noktasında da hükümetimiz 21 yıldır canla başla mücadele ediyor." diye konuştu.
 
Geleceği doğru şekillendirmekle mükellef olduklarını belirten Sayın BOLAT, "Esnaflarımızı, sanatkarlarımızı, çiftçilerimizi, girişimci sanayicilerimizi, memurlarımızı, işçilerimizi, tüketicilerimizi ve emeklilerimizi desteklemeye devam edeceğiz." dedi.
 
Ticaret Bakanı Sayın Ömer BOLAT salgın, felaket ve savaş gibi durumlar ortaya çıktığında ekonomide fırsatçılık ve stokçuluk virüsünün hortladığını dile getirerek, bunlara karşı çok kararlı bir mücadele sergilediklerini söyledi. Bakanlık olarak güçlendirilmiş denetim ekipleriyle sürekli sahada çalıştıklarını ve bu hususta taviz vermeyeceklerini vurgulayan Sayın BOLAT, "Fırsatçılara, stokçulara, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki yakın günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı şekilde bir çalışma içinde yola devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
 
Her zaman esnaf ve ticaret aktörlerinin sorunlarını giderme konusunda canla başla çalıştıklarını ifade eden Sayın BOLAT, Bakanlığın görev alanlarındaki her kesimle iletişim halinde olduklarını belirtti.
 
2002-2024 dönemde esnaf ve sanatkarlar lehine yapılan çalışmalara değinen Sayın BOLAT, esnaf ve sanatkarlar için yeni bir strateji belgesi hazırlamak üzere çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Sayın BOLAT pazarcı esnafı için Hal Kanunu'nda değişiklik yapacaklarını ifade ederek, "Kapalı pazar yerlerinde sınırlı ayni hak yöntemiyle kiralamanın kaldırılması ve bu yerlerin tahsis usulüyle işletilmesini sağlayacağız. Bu da pazarcı esnaflarımızın beklenti ve talebiydi." diye konuştu.
 
Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Mahmut GÜRCAN, Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Sayın Taha Enes ŞENER ve Genel Müdür Yardımcısı Seçkin CENKIŞ ile ilgili Genel Müdürlüklerin iştirak ettikleri program, Ticaret Bakanı Sayın Prof. Dr. Ömer BOLAT'ın, sektör temsilcilerince dile getirilen sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde gerçekleştirdiği değerlendirmelerin ardından sona erdi.