Kooperatifçilik Otobüsü Edirne' de Tanıtım ve Bilgilendirme Çalışmalarında Bulundu

22 Ekim 2020

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılında başlatılan Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında adil ve güvenilir ticaretin simgesi olan kooperatif işletmelerine dikkat çekmek amacıyla yola çıkan Kooperatifçilik Otobüsü, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan penceresi olan Edirne ilinin ilçelerine giderek kooperatifçiliğin ülkemizin her köşesinde gündeme alınmasını hedefliyor. Bu kapsamda merkezi ve yerel yönetim birimlerinin ziyaretinin yanı sıra Edirne ilinde faaliyette bulunan kooperatifler ve sivil toplum kuruluşları da ziyaret edilerek kooperatiflerin dünü bugünü ve yarını hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

19-21 Ekim tarihleri arasında Edirne’de olan Kooperatifçilik Otobüsü Bakanlık heyeti ilk olarak Edirne Valisini makamında ziyaret etti. Sonrasında sırayla Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Valide Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edildi. Bakanlığımızın yürüttüğü faaliyetler ve KOOP-DES Programı hakkında bilgi verildi.

Tarihin her döneminde medeniyetlerin gözdesi olan,  tarihiyle yüzyıllara meydan okuyan Edirne’de Kooperatifçilik Otobüsü rotasını 2’nci günde Edirne’nin ilçelerine çevirdi. 20 Ekim 2020 tarihinde Keşan ilçesinde ilk olarak Keşan Kaymakamı ziyaret edildi. Akabinde Keşan Belediye Başkanlığı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ziyaretinin ardından Uzunköprü ilçesine hareket edildi. Uzunköprü ilçesi Uzunköprü Kaymakamı ziyaret edildikten sonra Uzunköprü Belediye Başkanlığı, Uzunköprü Sanayi ve Ticaret Odası, Uzunköprü Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ziyaret edildi. Her iki ilçede de kooperatifçilik kültürü ile yapılan hasbihalin ardından Bakanlığımız faaliyetleri ve KOOP-DES Programı üzerine görüşmeler gerçekleştirildi. 

Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi Edirne ziyaretinin 3’üncü gününde Edirne merkezi, Keşan ve Uzunköprü ilçelerinden sonra Kooperatifçilik Otobüsü 21 Ekim 2020 tarihinde Havsa İlçesine doğru yola çıktı. Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Havsa ilçesinin kooperatifçilik potansiyeli değerlendirildi. Ardından Havsa Belediye Başkanlığı, Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatifi, Havsa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ziyaret edildi. KOOP-DES ve Bakanlığımız faaliyetlerinin yanı sıra Havsa ilçesinde küçük sermaye gruplarının kooperatif çatısı altında bir araya gelmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.